MENY

november, 2018

tors29nov09:00tors16:00LEVERANSVILLKOR, INCOTERMS® 201009:00 - 16:00

DetaljerVet du vilka leveransvillkor som används i ditt företag och vad dessa egentligen innebär? Vikten av att använda rätt leveransvillkor är grundläggande för hur affärens resultat i slutändan kommer att bli. Denna utbildning hjälper dig att komma fram till det som passar just din affär.

Denna kurs hjälper dig att komma fram till det som passar just din affär. Bli den som styr och inte den som blir styrd, ta kontroll över era transporter. Kurs ger dig en grundlig genomgång av Incoterms. Vi jämför även med den tidigare versionen, Incoterms 2000, för att peka ut vad som har blivit förändrat i samband med att Incoterms® 2010 trädde i kraft den1 januari 2011. Vi promenerar igenom lite runt Tulldoder och fallgropar kring Export och import också

VI GER DIG KUNSKAP INOM
  1. En grundlig genomgång av Incoterms®. Vi jämför även med den tidigare versionen, Incoterms 2000, för att peka ut vad som har förändrats i samband med att Incoterms® 2010 trädde i kraft den 1 januari 2011.
  2. Både för- och nackdelar med de olika leveransvillkoren samt hur de förhåller sig till både betalningsvillkor och försäkringsvillkor.
  3. Att du som deltagare efter utbildningen kan minimera risken för juridiska och ekonomiska missförstånd kopplat till leveransvillkoren exempelvis frågeställningar som; Vem ska beställa och betala för transporten? Vem står risken för varorna? Vem betalar försäkring av varorna under transporten?
  4. Att ge dig som deltagare möjlighet att se över när och varför ni använder de olika leveransvillkoren vilket leder till en mer utvecklad export- och importteknisk affär.
Lärare Peter Hellman, Västsvenska Handelskammaren,

Peter är Handelskammarens föreläsare och expert i frågor som rör internationell handel, tull, betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor samt effektiva processer för import och export.

Bristfälliga villkor och tullhantering kan i förlängningen leda till oönskade kostnader och konsekvenser. Peter kan också hjälpa ditt företag att se över era rutiner för betalnings-, leverans- och försäkringsvillkor. Tillsammans med Peter går ni igenom företagets villkor och analyserar företagets tullhantering. Resultatet sammanfattas i en rapport med ev. åtgärdsplan. Utifrån resultat i rapporten kan du välja att göra en mer detaljerad analys av företagets rutiner.

Pris inkl studiematerial och lunch 4900;- för medlemmar 5900;- för icke medlemmar

Kontakt och anmälan:
[email protected]

Tid

(Torsdag) 09:00 - 16:00

Plats

Hexatronic Hudiksvall

Kabelvägen 1

KONTAKTA OSS

Gävle
Mellansvenska Handelskammaren
Linnévägen 1, 802 67 Gävle

Falun
Mellansvenska Handelskammaren
Besöksadress: Tensionhuset, Trotzsgatan 20, Falun

Tel: 026-66 20 80
E-post: [email protected] mellansvenskahandelskammaren.se

Fakturaadress
Mellansvenska Handelskammarens Service AB
FackId 3558
Box 3038
831 03 Östersund

X