Talare

Handelsdagen 2019

Några av branschens vassaste talare kommer att vara på plats...
Kommer du?

Handelsdagen 2019 i Falun bjuder på nätverk, inspiration och kunskap. Missa inte den 28 maj  - en dag som gör skillnad för dig och dina affärer.

Talarna 2019

Annika Winsth.
Annika Winsth

Annika Winsth är Nordeas chefekonom sedan år 2008. Innan dess jobbade hon som chefsanalytiker, på samma plats.  2012 utsågs hon till "Årets bankprofil" av tidningen Privata Affärer.

Erik Lagerlöf
Erik Lagerlöf

Erik Lagerlöf är biträdande jurist Visiting Fellow vid St Edmund’s College (Cambridge University). Adjungerad professor i juridik vid Handelshögskolan Stockholm. Hans verksamhetsområde är EU- och konkurrensrätt och kommer berätta om utmaningarna i och med Brexit.

goran
Göran Nyström

Göran Nyström är chef för Marknad och Teknologi på Ovako. Göran Nyström har tidigare varit Senior Vice President Supply, på Sandvik Tooling, där han också varit medlem i dess Executive Management Team.

Lars Green, Projektledare SPC, Maritimt forum
Lars Green

Lars Green har arbetat med globala transporter sedan 70-talet, främst i den japanska NYK-koncernen. Idag jobbar han som projektledare för SPC (Shortsea Promotion Centre), Maritimt forum, för att öka mängden short sea shipping i landet.

Lars är även mentor, lärare och konsult i egna företaget. Han har även skrivit en bok om ledarskap.

Lars-häggström
Lars Häggström

Lars Häggström är verksam vid IMD Business Schooli Schweiz, en av världens mest välrenommerade institutioner för utveckling av ledare och organisationer. Lars är också grundare och VD för EnablePerformanceAB.

Lars har erfarenhet av att driva förändring i globala organisationer.

Pierre Bengtsson
Pierre Bengtsson

Pierre Bengtsson är ägare och VD för Mafi. När Pierre kom in i företaget var de en ganska liten aktör som sålde fästen till telekomindustrin. Genom innovativ produktutveckling och affärsutveckling har bolaget nu vuxit till nya nivåer med över 130 miljoner i omsättning och verksamhet över hela världen.

70321 ssab portr‰tt rickard backlund foto henrik hansson
Rickard Backlund

Rickard Backlund är logistikansvarig på SSAB. Han arbetar med frågor som rör Framtidens infrastruktur och transporter för tillväxt, hållbarhet, konkurrenskraft – Näringslivets behov i hårdnande internationell konkurrens

roger berggren
Roger Berggren

Roger Berggren har ansvarat för den dagliga driften av Leax-koncernen och deras tillväxt i många år. Idag är han huvudägare.

Roger Berggren har utnämnts till Svealands främsta entreprenör i EY:s entreprenörstävling EY Entrepreneur Of The Year.

roger_blom
Roger Blom

Roger Blom är VD på Ernst Express. Han tog över posten år 2008, efter att tidigare ha varit platschef på företaget. Innan han blev anställd på företaget hade han tillbringat 23 år i bioenergibranschen. En av Rogers första åtgärder var att börja ställa om till en fossilfri fordonsflotta.

Svante Randlert 1
Svante Randlert

Svante är en av nordens mest anlitade föreläsare  när det kommer till att attrahera, engagera och utveckla rätt medarbetare till rätt plats.

Han har hjälpt hundratals organisationer och tusentals chefer hur man blir medarbetarnas och kundernas förstahandsval imorgon.

Åsa
Åsa Tysklind

Åsa Tysklind har jobbat mycket med transportfrågor. Hon började jobba inom Tågtrafikledningen. Därefter har hon varit på både Banverket och Transportstyrelsen. Åsa har även arbetat med transportfrågor inom EU, främst inom järnvägen. Idag är hon Kanslichef för Godstransportrådet.