I fokus

Mellansvenska Handelskammaren söker näringspolitiskt ansvarig

Nu söker vi på Mellansvenska Handelskammaren en näringspolitisk ansvarig med uppgift att driva medlemsföretagens viktigaste näringspolitiska frågor gentemot politiker, myndigheter och andra intressenter.

Mellansvenska Handelskammaren är en medlemsorganisation som arbetar för företagens bästa i Gästrikland, Hälsingland och Dalarna och är engagerade i bland annat tillväxtfrågor inom infrastruktur, energifrågan, kompetensförsörjning och internationell handel. Vårt uppdrag är att, tillsammans med våra medlemmar, bidra till en hållbar tillväxt och stärka konkurrenskraften i och för vår region. 

Som näringspolitiskt ansvarig hos oss blir din främsta uppgift att skapa medlemsnytta för våra medlemsföretag genom att driva deras viktigaste frågor framåt. Du har en god förmåga att sätta dig in i politiska frågor och du ansvarar också för att föra in frågorna inåt i organisationen och kunskapshöja och engagera dina kollegor.

Du behöver vara analytisk lagd, en god skribent och arbeta proaktivt genom omvärldsbevakning. Du har även en viktig uppgift i att bygga relationer med våra medlemsföretag genom fysiska och digitala medlemsmöten och kontakter.

Vem är du?
Vi söker dig som delar synen på att näringslivet spelar en avgörande roll för Sveriges fortsatta välfärd och att en grundförutsättning för att lyckas med klimatomställningen är att stärka Sveriges konkurrenskraft. Du har en stark egen drivkraft, du vill utveckla dig själv och andra och förstår hur det är att jobba i en liten organisation där alla får hjälpas åt. Du är en skicklig relationsbyggare och trivs i rollen att företräda Handelskammaren.

Vad kan du?

  • Du har god kännedom om det parlamentariska systemet och har du dessutom jobbat inom public affairs och drivit opinionsfrågor inom näringspolitisk så är det meriterande.
  • Du har en god analytisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i ett nytt område och bedöma vad som är viktigt och vad som bör prioriteras utifrån medlemsföretagens behov
  • Du är en skicklig relationsbyggare och har en förmåga att sätta sig i andra människors och organisationers utmaningar
  • Du är en god skribent och har förmågan att ta fram skriftliga underlag som remisser, sammanfattande rapporter och debattartiklar

Varmt välkommen med din ansökan till [email protected] Vi hanterar ansökningar löpande.