HIGH POTENTIAL

High Potential

En nyckelfaktor för att en verksamhet ska växa och driva utvecklingen är ett tydligt ledarskap. Vårt utbildningsprogram High Potential och High Potential Next Level har fått mycket höga betyg av samtliga deltagare som genomgått programmet. Tillsammans skapar vi nya insikter om oss själva, våra medarbetare och vårt ledarskap och utvecklar våra affärer.

Programmet bygger på välbeprövade teorier och våra kursledare har en gedigen bakgrund kring ledarskapsutveckling. Fokuset är på att utveckla ditt personliga ledarskap och att på djupet förstå – varför ska andra ledas av mig?

Vid fyra internattillfällen får du utveckla dina personliga ledaregenskaper och mellan träffarna får du individanpassade uppgifter som du gör ihop med din mentor.

Varför High Potential just nu?

Karin Persson, produktionschef på Iggesund Paperboard berättar om vad hon fick ut av att gå High Potential och varför hon nu som arbetsgivare skickar sina medarbetare till programmet. Mellansvenska Handelskammarens Marie Barrling intervjuar.

Zina Khanji, kvalitetschef på Svenska Krämfabriken berättar om sin upplevelse av programmet High Potential och inleder med vad hon tyckte om första modulen. Mellansvenska Handelskammarens Marie Barrling intervjuar.

HP2
HP3

Sagt om High Potential

Den lyfter fram själva essensen i ledarskap - nämligen att det handlar om att bygga relationer. Och den relation du behöver börja med är den med dig själv. /Ida Mörtsell, HR-direktör Rottneros

Har genomfört ett par ledarskapsutbildningar men har aldrig tidigare träffat handledare som så snabbt skapat trygghet och förtroende.

High Potential skapar ett livslångt lärande. /Mats Aspemo, VD, Dalafrakt

Den här utbildningen är en dimension utöver de traditionella ledarskapsutbildningarna. /Linda Yngden, Sales Manager, Nefab Packaging 

High Potential Ledarskapsprogram

Målgrupp

Du som söker bör ha en ledarroll. Om du är VD, mellanchef, team- eller projektledare eller annan titel spelar mindre roll. Det är viktigt att du har som ambition att utveckla dig som ledare och är motiverad till en förändring i ditt ledarskap.

Syfte

Huvudsyftet är att säkerställa att du som ledare får insikt och förståelse för varför ledarskapet är den starkaste drivkraften för prestation och kultur. Du som ledare får jobba med dig själv och dina beteenden, samt ta reda på vad på vad dina styrkor och utvecklingsområden är.
Programmet fokuserar på ett varmt ledarskap där vi ser individens behov av trygghet och sårbarhet för att kunna prestera och utvecklas. Fundera gärna på frågan: Varför ska någon ledas av dig?

Kort fakta

Utbildningen består av fyra moduler där varje modul pågår i 24 timmar, lunch till lunch.
Kursen har 16 deltagare som kommer ifrån olika branscher i vår region. Mellan träffarna får deltagarna hemuppgifter som de praktiserar hemma i företaget, samt har ett samtal med sin mentor. Deltagaren utser sin mentor före programmets start.

Kommande program:

Hösten 2020: 3-4 september, 1-2 oktober, 5-6 november och 3-4 december. Alla träffar hålls på Orbaden Spa och Resort. Vid första träffen, har vi gemensam uppstartslunch med mentorerna. Mentorerna deltar även del av den avslutande dagen.

Pris:

45 000 kr exkl. moms för medlemmar i Handelskammaren.
55 000 kr exkl. moms för icke medlemmar.

I kurspriset ingår också kost, logi och kurslitteratur.

Information och anmälan

Kristina Snitt
Regionchef Dalarna
070-959 75 68
[email protected] mellansvenskahandelskammaren.se

Johan Tunhult
Regionchef Gävleborg
070-385 00 56
[email protected]

Program

Modul 1 – Jag som ledare

Varför någon ska ledas av mig? • Hur uppfattas jag som ledare? • Vilka är mina styrkor och utvecklingsområden?
Det första vi gör är att jobba med oss själva och våra utvecklingsområden som personer och ledare. Här genomför vi övningar där deltagarna får berätta om sin ambition och motivation. Vi jobbar i grupper om 4 och 4 där vi lär känna varandra mer på djupet.

Modul 2 – Beteenden

Affärsledning och leda andra människor • Ledarskapsteman • Mega trender
Världen förändras snabbt och nya perspektiv ger oss insikter om hur samhället och affärerna påverkas. Som ledare behöver du leda både affären och människorna vilket medför att du behöver träna och förstå olika beteenden. Här jobbar vi med olika dilemman för att skapa stor insikt i beslutsfattande.

Modul 3 – Verktygslådan

Coaching • Feedback • Bygga, utmana och utveckla teamet
I denna modul praktiserar vi våra huvudverktyg för att leda och skapa miljöer för prestation. Vi jobbar hårt med frågeställningar och sedan övar vi att leda olika dilemman och situationer. Hur coachar du under stress? Hur ger Du feedback så att andra växer trots misslyckad prestation? Hur bygger du ditt team med oliktänkande och gemensam målsättning?

Modul 4 – Då kör vi!

Vikten av oliktänkande för prestation • Uppföljning av det personliga resultatet i gruppen
I den sista modulen får deltagarna visa vad de lärt sig och hur de utvecklats under programmet. Vi som ledare får nu se vad deras resa betytt för dem och mentorerna får dela upplevelsen live under sista utbildningsdagen. Sista modulen vässar till inlärningen då vi får se de beteenden som givit bestående intryck. Varje grupp är unik och levererar sin upplevelse.

bilder_mhk_hemsida_2560x60013

Bli medlem

Mellansvenska Handelskammaren en privat partipolitiskt oberoende organisation inom näringslivet. Tillsammans med våra medlemmar arbetar vi för tillväxt i Gästrikland, Hälsingland och Dalarna. Ju fler vi är, desto starkare blir vår gemensamma röst.

Timber truck just finished loading on small scandinavian dirt road

Export och - importutbildning

Dessa utbildningar är skapade för att du och ditt företag skall kunna göra bättre internationella affärer. De vänder sig till dig som arbetar med internationell handel, kanske som inköpare, säljare, skeppningspersonal, tulladministratör, eller exportchef.

Business man leading a business workshop. Corporate executive delivering a presentation to his colleagues during meeting or in-house business training. Business and entrepreneurship concept.

Kommande utbildningar

Står du eller ditt företag och stampar och utvecklingskurvan har mattats av? Våra utbildningar, nätverk och evenemang kan vara din språngbräda i utvecklingen som ledare och få din verksamhet att växa. Se våra inplanerade utbildningar och nätverksträffar i kalendern.

KONTAKTA OSS

Gävle
Mellansvenska Handelskammaren
Linnévägen 1, 802 67 Gävle

Falun
Mellansvenska Handelskammaren
Besöksadress: Tensionhuset, Trotzsgatan 20, Falun

Tel: 026-66 20 80
E-post: [email protected] mellansvenskahandelskammaren.se

Fakturaadress
Mellansvenska Handelskammarens Service AB
FackId 3558
Box 3038
831 03 Östersund