Gruvnäringens betydelse för klimatomställningen | 6 juli

Den 6:e juli, 08:15-08:45, bjuder Mellansvenska Handelskammaren in till ett livesänt frukostseminarium för att lyfta Gruvnäringens betydelse för klimatomställningen.

Elektrifiering av samhället skapar en efterfrågan på nya metaller och mineral. Istället för att importera dessa från länder med brister i arbetsmiljön och miljöhänsyn skulle vi kunna se en tillväxt av nya gruvor i Sverige. Vilka hinder finns det och hur kan vi ta tillvara på möjligheterna med den utvecklingen?

I panelen den 6:e juli deltar Jenny Gotthardsson, platschef Boliden Garpenberg, Emma Härdmark, kommunikationschef Svemin, Birgitta Sacredus, Regionråd Dalarna (Kd) och Mattias Jonsson, riksdagsledamot i näringsutskottet (S).

Tillsammans med samtalsledare från Mellansvenska Handelskammaren bjuds det på en diskussion om den svenska gruvindustrin viktiga roll i klimatomställningen samt vilka affärsmöjligheter som kan finnas inom gruvindustrin i vår region.

Seminarierna är en del av Almedalen Play och deltar gör politiker och ledande representanter från Handelskammarens medlemsföretag i Dalarna och Gävleborg. Samtliga livesändningar är kostnadsfria att titta och lyssna på.

Du får gärna delta på samtliga seminarier, anmäl dig till fler här.

Information

Datum: 2021-07-06
Plats: Digital livesändning
Starttid: 08:15
Sluttid: 08:45