Så skyddar du ditt företag mot cyberbrott

Välkommen till en halvdags seminarium om hur du skyddar du ditt företag och era utlandstransaktioner mot cyberbrott och bedrägerier. Jan Olsson (Polisen), Tobias Hummel (SEB) och Alma Olofsdottir (Skatteverket) föreläser.

 

Program

13:00                Cyberkriminalitet – Ett reellt hot för ditt företag!

Föreläsare: Jan Olsson, Kriminalkommissarie, Polisen, expert på området.

14:15                Så stoppar du nätets bankrånare

Föreläsare: Tobias Hummel, ansvarig för bedrägeriprevention, SEB

15:00                 Fika

15:15                 Momsbedrägerier inom EU vid import/export och risker med att få sitt VAT nummer kapat.

Föreläsare: Alma Olofsdottir, Internationell samordnare, Skatteverket

15:45                 Information från Handelskammaren

 

Anmälan:

Om du är medlem i Handelskammaren eller är kund i SEB är kostnaden 350 kr exkl moms, för övriga 500 kr. Du som är kund i SEB klickar i att du är medlem när du anmäler dig.

 

Om talarna:

Jan Olsson

Jan Olsson har jobbat 27 år som polis (varav 10 som expert på bedrägerier) och var med och startade Nationellt Bedrägericentrum 2013-2014.  2015 fick han stora Kreditpriset för sitt preventiva engagemang. Han föreläser såväl i Sverige, som i Europa och USA och gör en vanlig vecka cirka 12 intervjuer i media.

 

Tobias Hummel

Tobias Hummel är sedan 2012 ansvarig för bedrägeriprevention inom SEB, där fokus de senaste åren varit på cyberbrott. Han har arbetat inom SEB sedan 1998 där han tidigare var delaktig till att bygga SEB’s riskprocesser. Tobias är ekonom i grunden och har en MBA (master of Business Administration) från UCLA Anderson school of management och National University of Singapore business school.

 

Alma Olofsdottir

Alma Olofsdottir är internationell samordnare på Skatteverket med gedigen erfarenheter och kunskap om momsbedrägerier och andra ekobrott vid internationell handel. Hennes erfarenhet av att jobba med skattebedrägerier sträcker sig nästan tjugo år tillbaks i tiden.

Information

Datum: 2019-10-09
Plats: Gävle
Starttid: 13:00
Sluttid: 16:00
Pris, medlem: 350kr
Pris, ej medlem: 500kr