I fokus

Vårens aktiviteter och konferensen En dag för Näringslivet

En aktiv vår ligger framför oss som erbjuder många tillfällen till kunskap, erfarenhetsutbyte och möjlighet att verka för en starkare region. Vi vill redan nu tipsa om några av de saker som ligger i vår evenemangskalender, där du också anmäler dig.

En dag för Näringslivet

Den 16  maj i Falun samlar Mellansvenska Handelskammaren återigen människor från regionens företag för att ta oss an framtidens mest avgörande frågor för näringslivets hållbara tillväxt i Dalarna och Gävleborg.

Denna gång är våra huvudteman “Varför energiförsörjningen berör alla”, “Så löser vi utmaningen med kompetensförsörjningen” och “Låt vårt hållbarhetsarbete stärka vår konkurrenskraft”. På scenen hittar vi ledande representanter från våra medlemsföretag, dessa är redan klara:   

Johan Kerstell, HR-direktör Sandvik
Moa Wictorén, HR-chef Lyko
Tobias Hansson, Sverigechef Hitachi Energy
Johan Granås, Hållbarhetschef Holmen Iggesund
Linda Stinessen, Platschef Stora Enso Fors
Niklas Magnusson, Regionchef Norr Randstad
Jens Larsson, VD Vildriket
Fanny Sjödin, Hållbarhetschef SkiStar
Einar Botten, HR-direktör Spendrups
Morten Finslo, Koncernchef Ramudden

Läs mer om dagen och anmäl dig här

Exportutbildning

Arbetar du med import, export, inköp, försäljning, ekonomi eller spedition? Då är Incoterms® 2020 helt rätt utbildning för dig. Många problem kan undvikas av både säljare och köpare om rätt leveransvillkor väljs! Vår utbildning den 17 april leds av uppskattade föreläsaren och expert på området; Per Anders Lorentzon.

Läs mer och anmäl dig här

Logistiknätverk

Äntligen är det dags att lansera vårt efterlängtade logistiknätverk. Det riktar sig till dig som arbetar som logistikchef, hållbarhetsansvarig, med inköp och upphandling eller annan på företaget som har intresse för frågorna. 

Under 2024 kommer vi att ses vid tre tillfällen, två digitala och en fysisk träff. 
Varje tillfälle har ett tema där vi bjudit in experter på området. 

Läs mer och anmäl dig här