I fokus

Kristina Snitt ny vd för Mellansvenska Handelskammaren

Stina6

Kristina Snitt kommer ifrån Falun och har jobbat som regionchef på Mellansvenska Handelskammaren i snart sex år. Innan dess arbetade hon på CCS Healthcare och dessförinnan som marknadschef i förlagsbranschen i Stockholm.

– Mitt fokus framåt är att arbeta ännu närmare våra medlemmar och skapa starka kontakter med fler företag i både Dalarna, Gästrikland och Hälsingland för att bli en än starkare röst för vårt näringsliv, säger Kristina Snitt.

Av de över 100 sökande till tjänsten så ansåg styrelsen att Stina var den som vad bäst lämpad för att leda organisationen framåt.

– Handelskammarens vision är att skapa hållbar tillväxt i vår region. För att lyckas med det måste vi jobba ännu närmare våra medlemmar samt jobba strategiskt med våra fokusområden och den resan är Stina allra bäst lämpad att leda. Dessutom har hon en energi och ett driv och bygger nära kontakter med olika befattningshavare hos medlemsföretagen, säger Arnfinn Fredriksson, ordförande i Mellansvenska Handelskammaren.

–  Stina har varit en viktig del i den förändringsresa som vi började för fyra år sedan, inte minst i vår utveckling av vårt utbud av program, tjänster och nätverk. Det känns tryggt att lämna över till henne. Jag kommer att stötta och följa Stina och Handelskammaren även i framtiden, säger Andreas Garp, vd för Mellansvenska Handelskammaren.

– Andreas har gjort ett fantastiskt jobb med att reformera Mellansvenska Handelskammaren och det är min absoluta övertygelse att Stina kommer att ytterligare stärka medlemsnyttan. Överlämnandet av VD-rollen från Andreas till Stina säkerställer kontinuiteten i vårt arbete med tydliga medlemsnyttor i alla våra tre landskap, säger Arnfinn Fredriksson.

Kristina Snitt tillträder som vd den 1 mars, nuvarande vd Andreas Garp finns kvar i organisationen fram till den 30 mars.

…………………………………

Mellansvenska Handelskammaren är en medlemsorganisation som arbetar för företagens bästa i Gästrikland, Hälsingland och Dalarna och är engagerade i tillväxtfrågor inom infrastruktur, kompetensförsörjning och internationell handel. Mellansvenska Handelskammaren vill skapa förutsättningar för hållbar tillväxt och konkurrenskraft i enlighet med sina värderingar för och med medlemmarna i regionen